Monday, February 28, 2011

dinner tonite

hohoho ini lagi satu alkisah kekempunanan daku dalam banyak-banyak kejadian kempunan. semalam dah la kempunan BIG MAC mcD,hari nie kempunan MEE KARI pasar malam pulak =.= apeeee laa naseb dirikuu yg malangg ohh Tuhannnnnnnnn T____T

oh burger daging 2 tingkat dengan cheeseeeeeee,yummy!

ok yg dekat pasar malam tu xde la rupe macam nie kann

humm,time duit xde la rase nak makan macam-macam benda tauu. tadi nampak pic cheesy wedges!

hum sedapp! dekat fb now ade orang jual serbuk bancuh cheesy tu ha 

huhu curly friess and root beer A&W jugak!

melelehh nie babe. curl tahap maksimum la nie! sukeeeeeeeeee

pegi mampus ngan caption 'All American Food' tu =,=

dan banyak lagi la sequence makanan-makanan yg aku teringinnnnnn sangat nak makan time-time nie. berbuluu jela mate nengok nye,pic pun nak besar2 je. haduih saboo jela ty. menangisssssssss la hati,merajokk la diri *berlagu pilu la pulak*

berbalik kepada kisah dinner aku malam nie,aku just bedal maggi tomyam + nescafe. sedih kan? sedih giler woi. plan punye la nak makan mee kari pasar malam tu,sekali hujan lebat pulak. aigo aigo. then bile hujan benti,*konon-konon majok la kan* xnak g beli terus. hamek,kempunan jawabnye :'(





p/s : berdoa lah semoga ptptn aku masuk esok or luse! plissssss. lapar giler tengok entry aku nie.










Saturday, February 26, 2011

jiwang jap ^.^

Setiap nafas yang dihembus

Setiap degupan jantung

Aku selalu memikirkanmu


Dalam sedar dibuai angan

Dalam tidur dan khayalan

Aku selalu memikirkanmu

Ternyata ku perlukan cinta dari dirimu sayang

Barulah terasa ku bernyawa


Kasihku ku amat mencintai kamu

Kerana kau beri erti hidup

Ku kan terus mencinta sedetik lebih selepas selamanya


Di kala penuh ketakutan dengan badai kehidupan

Ku bersyukur adanya kamu


Biarlah kehilangan semua yang dimiliki di dunia

Asal masih adanya kamu








p/s : sokong musik tempatan :)






Friday, February 25, 2011

suke tiduuuurrrrrr??

haaa. aku suke tidur,kroh kroh kroh. hehe ;p hari nie doc izaty madiah *cepat aminkan! :P* nak cerita ckitt la pasal tido tido nie. 

comel nyee alololooo. jap,baby tu ke or
elmo tu yg comel?????? ;p

xpayah cerita la kan story aku yg sememangnye sukeeeeeeee sangat tido nie :P ada gap class je,mesti tido,wajib! alasan : sebab xnak ngantok time next class hehe tido tu heaven tauuuuuuuuuu ^.^

agak-agak la kan muka aku cun macam nie x time aku tido?? haha
mimpi jela nok,kau tido pakai bedak sejukk pulak! aigaaaaa

ok,setiap manusia ada 'jam biologi tidur' masing-masing mengikut peringkat umor. kalau budak kecik *kecik yg umo 10taon ke bawah,bukan kecik fizikal eyh :P* tido nye mesti kena banyak untuk bantu perkembangan otak dyeorang. pernah dengar orang tua-tua selalu marah-marah kalau kite buat bising mase baby tido? haa,tu sebabnye yee :) remaja pulak dalam 7 or 9 jam. nie pun bergantung la pada individu sebab 'jam biologi tidur' kita xsama ok. *so aku 9-10 jam,jangan sesape berani pertikaikan kenapa aku banyak tido! HAHA*

kalau korang kurang tidur,nanti korang akan dapat ................
  • gangguan dalam pengeluaran hormon
  • sistem pertahanan badan lemah
  • tekanan perasaan

tapi *jeng jeng jeng,ada tapi pulakkk* kalau tidur tu melebih-lebih,nie jadi nye :
  • risiko cepat mati 
  • risiko dapat migrain
  • risiko menghidap penyakit kardiovaskular

ekk =.= so aku kena la kurangkann ckitt hobi tido tu ye??




tidur pun boleh bagi effect eh? ingatkan kalau salah makan je kena macam-macam penyakit. *naseb la jadi manusia* so tidur lah dengan kadar yg berkualiti ye kawan-kawan ^.^










Wednesday, February 23, 2011

missing my soul :'(

pernah x suatu ketika,pencil case jatuh pun korang rase macam dunia nie sangat-sangat x adil?? kenapa nak jatuh? kenapa nak menyusahkan aku kutip kau,pencil case?? aku penat,banyak benda lagi nak kena pikir. kenapa kau mesti susahkan hati aku lagi?? 
     KENAPA???????


pernah x suatu saat,korang rasa yg 1 dunia nie dah tinggalkan korang?? semua macam terlanjur dan terlambat. satu dunia nie berpaling dari korang. rasa kosong,hilang dan hanyut. time tu,aku bukan lagi jasad aku yg korang biase nampak. 

perjalanan terasa sangat panjang,1 hari pun rasa macam seslow siput babi. kenapa???? dan hidup rasa xlengkap,jiwa macam hilang. 



i wont cry or even try to. biar aku telan satu persatu kepahitan nie sampai jadi darah daging. rasa macam sekarang jugak nak balik rumah or pegi vacation tenangkan hati dan tinggalkan semua nie :(

aku cuba buat-buat happy tapi aku rasa canggung. sememangnya aku xboleh tipu diri aku dengan tersenyum di depan cermin. aku x sekuat itu.. tapi biar orang-orang tersayang cuma tahu aku macam biasa-biasa je.


usah ditanya kenapa sebab benak aku sendiri pun penuh dengan rantaian 'kenapa' yg x terjawab. monyok nye aku pun dah menggambarkan apa yg aku rasa kan? cukup persoalan korang berhenti di situ.





aku rasa bulan nie je dah dua entry aku macam ala-ala sad story kan? hormon xbetul kah??? senyumlah,aku ok :) *big lie lagi*



lagu katy perry nie xsesuai la dengan mood aku sekarang. aiseh.







Tuesday, February 22, 2011

ha???? ape?????

memang haku nie hangin betol dengan berita yg satu nie! gggrrrrrrr jom heboh ada dekat terengganu weekend nie???? APE?????????




kenapa time aku dekat kl nie baru kau nak buat ha?? time aku kat terengganu,habuk pun tarak. aiseh. kalau ptptn dah masuk semalam,mau aje aku beli tiket balik weekend nie. pehal yg aku ye-ye sangat nie?? sebab aku xpernah join jom heboh! mampos la nak cakap aku nie kesian ke hape an,haha. memang sebelum-sebelum nie xde pun jom heboh kat terengganu,kena banned. nie memang first time la nak buat kat terengganu tu,tapi aku pulak xley join. sedih kan? haha chill laaa

nanti kalau aku call family,mesti telinga aku panasss je dengar cerita adek aku tu gi jom heboh. aku sure diaorang mesti pegi sane punye nanti. malasssssss call haha macam tu pun boleh??




















p/s : nak beli barang-barang makanan murah sebenarnye :P









Sunday, February 20, 2011

budu???

tengah-tengah eden scroll mouse tengok older-older post dekat fb,terpaku la mate nie dekat post pasal 'Rahsia Khasiat Budu Terbongkar'. haaa?? khasiat?? ulang balik baca. 'Rahsia......' ai,budu ada khasiat?? oppss


orang yg ada resdung macam aku nie memang tahu la,budu nie macam catalyst yg m'aktifkan lagi reaksi terhadap simptom-simptom resdung *hamek kau,bahasa budak sains dah keluar aigooo haha* so aku xberapa nak gemor la dengan budu nie,tapi seriusly aku akui budu memang sedap! ggrrr marah xleh makan selalu!


budu nie asalnye kelantan ek,KELANTAN MARI ok. sebab tu orang selalu cakap awek-awek kelantan nie comel-comel lawa-lawa. *kembang kelantanian* and budu nie d'perbuat daripada ikan bilis atau udang bari yg diperam lame-lame. kalau pikir dari cara pembuatannye nie memang xlalu laa kan but jom tengok khasiat dye :

  • mengandungi gluthaione sebagai bahan antioksida bagi menghalang kanser
  • mengawal radikal bebas dan menghalang proses penuaan *xyah pakai botox!*
  • mencegah aterosklerosis,koroner jantung dan kencing manis peringkat awal
  • protein yg mudah diserap,dicerna dan dimanfaatkan oleh tubuh
  • meningkatkan IQ kerana ia merangsang sel-sel otak dan menyambung neuron-neuron
  • membantu pertumbuhan sel darah merah dan mengatasi masalah muka pucat

selanjutnye di sini

kasi besar ckit sebab aku terliur ngeeeeeeeeeee ;p
seanti-anti aku dengan budu,aku bedal jugak nasi kerabu yg ada budu nie ha. sodaaapppp wei,aku start ngidam dah nie! *sabo-sabo esok pasar malam kau beli la,bedal puas-puas* memang TERBAEKK la pekena time lapar-lapar nie. *kena pulak aku lom dinner agi nie,aisehhhh*




cari makanan la jap,biskut pun jadi la jimaaaaattttttt :)








Saturday, February 19, 2011

RESDUNG

hari nie an nak jadi informative ckit :P yela,asyik cerita pasal diri snirik jee,bosan la pulak. yg tukang bace lagii la bosan kan,minah nie syok snirik story hal diri dye je =.= erkk


ok ok hari nie nak story pasal RESDUNG. sebab diri snirik pun ada resdung so ada la buat research ckit an nak tahu pe sebab musabab bende alah yg annoying nie.


resdung terjadi sebab radang dekat rongga hidung. and radang nie boleh merebak ke mata *jadi rabun or buta* lagi teruk ke selaput otak dan membawa kepada kematian! *aisehh takutt la!!!! tetibe lak hidung nie nak gatal!!! grrr*


resdung nie berlaku sebab jangkitan kuman yg berulang kali pada bahagian rongga hidung yg sama. simptom-simptom nya ialah :

  • hidung berhingus
  • hidung tersumbat
  • jerawat belakang badan
  • kepala berkelumumur
  • kerap bersin waktu pagi
  • muka terasa gatal dan berjerawat
check yee,mane tauu lau korang ada bende nie.


nie petua nak mengelakkan resdung tuh :
  • guna penutup hidung mase kemas-kemas rumah
  • xpayah nak bela kucing-kucing or arnab sangat
  • simpan semua baju dalam almari tertutup
  • tukar sarung bantal 2 kali seminggu

bukak la bende nih lau nak tahu lebih lanjut :)

cara aku nak halang resdung nie pulak,aku pakai set resdung leesa formula.
aku xpakai semua la,mahal kott 

yg nie paling penting,bedak sejukk ngeeeee :)

memang seram la tengok aku malam-malam haha ;p










:) so hopefully entry yg informative nie menjadi la yee. selamat merawat resdung anda hehe













tag oh tag!

walaupun aku xsuka dengan soklan-soklan nie,da kena tag kan buat la jugak =.=


SILA JAWAB SOALAN DENGAN TELITI


1. Sila beritahu nama penuh kamu. Tak kisahlah sampai nama datuk , moyang kamu tuu.


nur izzati madhiah bt aznan b awi *erk. tu je aku tawu*




or aku lebey suke eja name aku macam nie : izaty madiah :)




2. Kamu suka warna pink tak?


dulu suke gileeerrrr kottt sampai member cakap 'ko nie tiey,asyik pinkk jek. b'buluu mate aku nengok!'




errkk. =.= ok ok now aku cuba kurangkan pembelian barang-barang b'warna pink,sekian.




3. Kalau kamu ditakdirkan bertemu dengan si pemberi taggie ni apa kamu nak cakap dengan dia?






umm umm malas la jumpe,da selalu sangat kot nampak dalam dorm nie agagaga ;p




4. Siapa paling comel? MaherZain atau kamu?


maher zain comel ke?? bukan dye hensem/macho ke?? cute is sooo not him la,bagi aku jela :P




5. Mana lagi sedap, kek atau aiskrim ?


hmmm lau kek secret resepi dibandingkan dengan eskemm harga 1.50,mestilah kek lagi sedapp.




lau eskemm double dutch or chocolate truffle dibandingkan dengan kek bakery biase2,eskem la menang ngeeeee ;p





6. Bila tarikh lahir si pemberi taggie ni? ( Kalau kamu ingat, kamu memang hebat)






oppss,ntah laa ek *kejam nye aku hahaha sorry2,laen kali tampal kat dinding eh?



7. Ain Maisarah, siapakah dia ?




sapo lak nieh?? xkonal eh den. =.= pencipta soklan2 _______ nie ke??


8. Ceritakan sejarah kamu membuat belog. Ikutlah sampai perenggan pun.


menangis-nangis mase first time buat haha.


rase nak baling selipar punn ada =.= eh?




9. Apabila hari jadi kamu, kamu nak saya ( pemberi taggie ini ) beri apa kat kamu?


perfume DKNY pun cukup :)
alaahh,berangan jela,sape nak bagi??












aku malas nak tag  ramai orang boleh?? 10 tu ramai sangat laa. just tag kat mekocahje and qidrahman sayang :))



















Friday, February 18, 2011

50th follower!

wow. sejak blog nie da berubah wajah ckit and da dipromote dekat sahabat blogger dan komuniti gila blog,follower dan shoutbox dah bertambah meriah! waa terharu beb,sebab waa kan baru je 3 minggu dengan blog nie tapi follower dah 42 *sekarang nie and hope meningkat lagii* thanx korang yg sudi singgah-singgah,tinggalkan jejak kat shoutbox dan paling best,jadi follower daku as a new blogger nie kan. *terharuuuu makkk* :P sebagai membalas budi baek korang-korang,aku akan pegi kat blog korang berdasarkan jejak korang kat shoutbox,shout korang balik and jadi follower korang jugak. :) fair and square kan?? *baek nya aku hehe*


dannnn aku terpikir laa nak pilih follower yg bertuah *drummmmiiiiinnnggggg* and follower yg bertuah kali nie ialah bakal follower yg ke-50 ~ giftnye rahsia but xde la grand benoorr pun,maklum la student lagi then loan belum masyuk pulak tuu. T_T


errkkk =.= sekarang baru 42,nanti semua orang xnak follow dulu sebab nak tunggu giliran ke-50. alamatnye sampai ke sudahnye laaa follower duk tang tuu jugak. aiseh. ok macam nie,korang follow je,then tinggalkan angka korang *korang follower yg ke-berapa* then nanti aku choose and ada hadiah misteri jugakk ngeeee baek x aku??? hahahahahaha

motif aku????? well saje je,nak appreciate aku punye follower,xsalah kan?? nak appreciate semua xlarat laa,so boleh kan aku pilih certain-certain jee?? kan kan?? *CAKAP BOLEH! hehe*

ok la then,selamat singgah-singgah,shout-shout dan follow-follow :) next entry kite tengokk sape yg keennnaaaaaaaaaaa hehehehehehe

Wednesday, February 16, 2011

p.a.t.a.h.a.t.i

um. ape rasenye patah hati?? sedih kah? pilu kah? sebak kah? aku pun xpaham tapi boleh lah dikatakan aku nie,sekarang nie,detik nie,ketika nie,aku tengah patah hati :'(


kalau patah hati pun aku xsure maksudnye,bicara hati tu lagi la aku x paham. entahlah,aku xpaham hati aku snirik. yg pasti aku xde mood giler sekarang sebab hati tengah ______ macam gambar di atas.


kenapa aku patah hati bagai nie?????


biar aku jela yg tahu sebabnye. xpayah la penat-penat teka,sebab aku berani jamin xkan ada satu makhluk pun boleh teka dengan tepat kenapa dengan aku nie sebenarnye. *berani bagi rm100 kalau teka betul. eh?? banyak duit aku @#$%^& tapi for sure xde sape akan dapat*


'aku ok. aku kuat. aku xpape la. bla bla bla'
tu semua ayat cover aku semata-mata.
tapi sudahnye mengalir jugak T__T'

macam lagu erra : soalnya hati,sukar dimengerti .....

dan bile aku tengah down nie aku rase nak makan aiskrim nie. 

or nie

kau nie makan jela kau tahu an tiey. patot la chubby =.=


 aku peduli hape time-time tengah patah hati nie???????????????????

















Tuesday, February 15, 2011

godek-godek blog :)

hari nie cuti umum maulidur rasul kan? paam-paam jela bile ngah xde duit nie,aku jadi budak skema la kan,lepak dorm jela. haha. nak tahu ape aktiviti cik izatytieytek kat dorm hari nie??


*drumming~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~*


touch up blog!!!! hehehe :P



cik sab : siti sabariah : miss genit singgah kat dorm aku nie,then kami *aku,ayu dan izza* menuntut la ilmu blogging dengan dye. macam-macam la yg kami tanye. sampai b'buih dye story sama kiteorang. maklum la,miss genit kita nie blogger yg femes tauu :D pegi la tengok blog dye,tu link kat nama dye :)

profile pic fb dye. style kan? :)


sab jangan marah tau tiey amek pic nie and tempek kat cnie. tau tau tau. thanks sab for everything.


seronok giler bile semua yg dibuat tu menjadi. kalau korang memang selalu bukak blog nie, *perasan,sape je yg selalu bukak belog ekau nie??* mesti korang perasan la ada perubahan ckit dekat blog nie. antaranya yg kat atas tu yg gerak-gerak tu,ada serve nuffnang,nak komen pun xpayah verify apa2 lagi,shoutbox tu da ada link blog. emm tu jela kot. ckit2 je and kebanyakannye setting dalaman jela. but aku bangga giler sebab walaupun baru masuk 3 minggu aku bersama blog,dah banyak yg aku pandai buat. well im a good learner kan? hehehehe

aku sebenarnye nak buat banner pakai pic nie tapi tadi kilat 
ribut guruh semua ada so aku terus off lappy. m'gelabah kan?? haha

ada banyak lagi yang aku nak godekkan dalam blog nie tapi nanti2 la dulu,aku xnak la blog aku nie kena kejutan budaya hehe :P slow-slow haa,so keep updating my blog from time to time *walaupun xde ape pekdah yg korang dapat hehe* well nanti aku follow la blog korang balik,dun worry laa.




p/s : still lagi perlukan tunjuk ajar bloggers yg mahir :)






Monday, February 14, 2011

sayang-sayang Nabi

kan ada satu lagu kanak-kanak yg ''sayang-sayang Allah,sayang-sayang Nabi. sayang-sayang ayah,sayang-sayang ibu'' sort of like that laa huhu. *x ingat sebenarnya* memandangkan esok maulidur rasul,malam nie buat entry pasal Rasulullah SAW awal-awal. *ngee,excited*


memandangkan aku nie jahil,so aku kena google la ckit sebelum aku merepek *kan kena cop minah ajaran sesat pulak =.=* then dapat la tahu sikit-sikit sebab xbanyak la yg aku jumpe,semua sama je.


Nabi kesayangan kita nie lahir pada 12 rabiul awal tahun gajah bersamaan 23 april 571M. sebab tu la kita sambut maulidur rasul nie,sempena m'ingati hari kelahiran baginda. dan kita nie harus lah sambut maulidur rasul nie asalkan tidak m'bazir or melibatkan unsur-unsur yg tidak sihat. semua dah besar kan,so boleh pikir yee :)


suka lah d cnie dilampirkan link ini. semua ada kat cnie. pengertian bulan rabiul awal,peristiwa penting,fadhilat,hukum sambut maulidur rasul dan selawat.



t'ingat dulu mase skolah-skolah,giler semangat pakai baju kurung lawa-lawa,
then berarak and selawat kuat-kuat :P

dari kecik lagi kita diajar,kalau maulidur rasul je berarak bawak sepanduk bagai tanpa kita betul-betul m'hayati makna di sebalik hari maulidur rasul tu kan? emm,nak cakap salah siapa memang susah,tapi kita yg dah besar nie pandai-pandai lah pikir mane nak cari makna,semangat dan nilai-nilai murni d sebalik hari kelahiran nabi junjungan kita,maulidur rasul nie. *aku sedar diri aku nie jahil*


nie nak share sifat-sifat survival Nabi Muhammad SAW :

  1. b'dikari *Rasulullah kan anak yatim*
  2. asah potensi diri *mula-mula kan Rasulullah xpandai m'baca dan menulis*
  3. istiqamah dan kebenaran
  4. tabah *walaupun ditentang*
  5. penyabar *x mudah putus asa*
  6. b'strategi *dakwah secara b'peringkat*
  7. tinggi aspirasi
  8. berani b'hijrah








p/s : semoga aku akan dapat m'p'baiki diri aku pada masa akan datang,jadi lebih better dan m'amalkan sunnah-sunnah Rasulullah. insyAllah,amin...








mawar berduri 14 febuari

well,remaja mane yg xtahu 14feb hari ape? kuno la siapa yg xtahu. kampung la kalau tu pun xtahu. 1 dunia pun tahu. siapa xsambut,xromantik la. siapa xsambut,xsayang awek la xsayang pakwe la. ayoyo =.= sorry,im not that type fullstop :)

ya ya tipu la kalau aku cakap aku xpernah sambut. dulu pernah. tapi tu cerita dulu,sebelum aku tahu sejarah 14feb nie. VALENTINE'S DAY



sebenarnye ada banyak version pasal hari kekasih nie. version yg paling menarik hati aku ialah :
hari nie disambut sebab nak m'p'ingati paderi kristian bernama st. valentino. mase pemerintahan raja rom *claudius II* paderi nie aktif tahap cipan la menyebarkan agama kristian sedangkan mase tu agama rasmi kerajaan tu ialah agama kuno romawi. konon nye dia nie buat ajaran sesat *macam ala-ala ayah pin tu la* so paderi nie ditangkap dan diseksa. tapi,mase dalam penjara pun dia tetap buat kegiatan dia tu. bile raja tahu,raja pun hukum paderi nie dengan hukuman bunuh pada 14 febuari. kire nye paderi nie dianggap hero tahap dewa la bagi orang-orang kristian sebab dia m'p'juangkan agama kristian. but sebelum dia mampus *sorry la TERkasar*,dan2 la dia tulis surat cinta kat sorang awek nie,yg dia tangkap cintan time tengah sebar2 agama kristian tu. dan surat tu di sign dengan 'from your valentine'. jadi nye,selain hari m'p'ingati paderi tu,14feb juga dianggap hari meraikan kasih sayang si valentine yg x kesampaian tu. *kesian*

releven lagi ke surat cinta???

version yg seterusnya? sini



so kalau korang nak tunjuk sangat la kan yg korang nie sayanggg giler ngan makwe korang pakwe korang,xperlu pun nak tunggu hari valentine nie. hari-hari pun boleh tunjuk yg ko sayang. hari-hari pun boleh cakap 'i love u' bagai. hari-hari pun boleh bagi ros. *botak kepala,melainkan ko punye balak dato'-dato'* hari-hari pun boleh kuar dating ke dinner ke. cukup-cukup la dosa couple,jangan ditambah lagi dosa sambut hari valentine. *ayat yg boleh menimbulkan kemarahan nie hahaha* ok kawan-kawan?? :))

hargailah insan tersayang hari-hari. bukan tunggu valentine je.

so xperlu la nak valentine bagai yee :) kenapa nak bataskan kasih sayang tu pada hari-hari tertentu je? kenapa tidak hari-hari kita tunjuk yg kita saaaayyyyaaaannnggggg dia??



p/s : sorry la lau ada certain2 orang xsuke entry aku nie. cakap aku poyo la,xsambut valentine konon ape semua bla bla bla. nie blog aku an? so shuhh shuhh haha





Saturday, February 12, 2011

weekend @#$%^&*

arrgghh. tatkala remaja-remaja laen menghabiskan hujung minggu dengan keluar membeli-belah,menonton wayang gambar,berjumpa buah hati,lepak bersama teman-teman dan sebagai nya,aku di bilik menghabiskan masa dengan online,menulis blog dan menyiapkan nota csc. *ohooooi,lame xbuat ayat skema macam nie hikhikhik rase nak tampoo x?? weekkk*



ok,sangat bosan ok?? aku teringin nak kuar shopping,tengok wayang,round2 kl,b'peleseran cuci mate,b'gaya cnie sana tapi mengapa destiny daku hanya d dorm sahaja?? semua salah ptptn!!!! kau tengok la nanti,aku xnak bayar kau cepat-cepat. aku nak bayar lambat-lambat macam lambatnye duit kau masuk dalam akaun aku sekarang! *ok,pendendam giler!*



aku rindu ts,bb,pavi,mid,summit T__T

jage la,aku akan balas nie bile aku da de duit nanti. x ingat dunia punye la. gggrrrr,xnak lagi habiskan weekend dengan duduk kat dorm jek! tension!!


p/s : xde sape nak bawak aku kuar ke? xde sape nak banjer aku ke???? aiseh *mngeluh kuat2* hum,fine lah!






Thursday, February 10, 2011

sweet february :))

holla si cantek manis dan si hencem febuari! *cantek/hensem kaa??* hehe btw,selamat menyambut hari tua yee bagi mereka yg bertarikh lahirkan bulan febuari nie. *ape punye ayat laa aku pakai nie -.-* 


short story nye,tiap-tiap bulan aku akan buat entry untuk share ngan korang rahsia bulan kelahiran korang. so entry kali nie special tuk budak-budak febuari. *tepuk la ckit,clap clap,nie tuk korang tauu*


taaaaaraaaaaaa. *drumming* nie ciri-ciri orang yg lahir pada bulan febuari :


  • b'fikiran abstrak *suka berangan la kott :P*
  • bijak dan pintar *waaaaaaaaaaaa :))*
  • b'pewatakan yg mudah berubah *jiwa kacau??*
  • mudah menawan orang laen *cun/macho kott*
  • agak pendiam dan pemalu *shy-shy cat mioww*
  • jujur dan setia *calon kekasih yg baek nie!*
  • tak suka dikongkong *eh sama laa*
  • emosi mudah terluka *ceit,emo......*
  • mudah m'pamerkan kemarahan *garang??*
  • pemerhatian yg tajam *wah,bahaya nie*
  • suka hiburan dan seni *kuat melalak la tuu*
  • sangat romantik *awwww! sukaa*
dan zodiak untuk si febuarian nie ialah aquarius (20 jan - 18 feb) dan pisces (19 feb - 20 mac). korang boleh tengok ramalan zodiak korang nie dekat majalah-majalah,google pun boleh. ape yg aku tahu pasal aquarius,dia punye couple serasi ialah dari zodiak aries,gemini, dan libra. kalau pisces pulak taurus,cancer dan scorpio. korang check la snirik yg selebihnye hehe


ingin tahu lebih lanjut? klik sini


ignore kissing missing tu haha

hepi bufday yee korang wee~


aku lupa la sape memember yg lahir bulan 2 nie so aku xtau la nak letak siapa sebagai special guest kt cnie *hehe special guest bagai* ok la. c u next entry :D 


p/s : sorry :P bergembira lah anda-anda yg menyambut bufday di bulan ini :)) tadi pun ada dengar budak-budak unikop nie sambut bufday,nyanyi lagu bufday bagai hehee xsabar nak tunggu julai :P