Saturday, December 31, 2011

pengakhiran 2011

haihh. lepas 2 hari +- demam, dah kebah je terus keluar. hehe ^^
bak kata kataa ibu aku " budok nie xleh sihat, dang sihat gok mule arh."

HAHA =.='

xdelah kuar gi mana pun. makan makan dengan cousin jek.
kira nie makan makann pengakhiran tahun 2011 laa kan.




taraaa menu orang demam. ceh, mentang mentang demam.
aku rasa korang tengok mangkuk pun dah tahu kan kat mana tu?



hamekk, demam baru kebah dah baham benda nie!
aisehh mann, hebak mung! hebakk bedo'oh! :p

akhirnya dapat jugak makan Cheesy Lava kan LOL
alah, sape ntah yg cakap muak tu, xmuakk pun!
cuma masin jek sikit, sikitt laaa. haha.


and pasta. dah nak habis baru teringat nak snap -.-'

yg sedih tu, Chocolate Volcano xde pulak. mengidam nie tau. haih!
xkan nak kena gi Secret Recipes pulak? aihh, xboleh tuu, kena saving dah.
demi sebijik kereta, diet pun diet lah, janji boleh save loan buat payment!

eh, serius ke?
dua rius dahh nie.
ihikhikhik :D




tiada kata mampu menggambar rahsia hati :)








Tuesday, December 27, 2011

cinta lama BERAKHIR, cinta baru BERMULA

cinta LAMA?
cinta BARU??

haha. aisehh. tajuk entry nak hot jee.
jangan salah paham dulu, nie xde kaitan 
dengan insan yg masih hidup ataupun tidak.


Cinta Elysa dah habis kan?
haaa tu lah 'cinta lama' nya :p Slot Lestary dah ada 'cinta baru'.
rasanya semua dah tahu kan, hot lagi sweet, Vanila Coklat :)


aku dah aware benda nie lepas episod last Cinta Elysa tu.
tapi sebab aku xtengok dia punya promo kat tv, so aku x amek port sangat.
sampailah adek aku inform and aku bukak tonton, barulah aku tahu si pelakon pelakon nya dan jugak baca sinopsis nya.

aarrr, si Izara Aishah laa! aku sukaa pompuan nie hikhikhik



OMGG, dia sangat lawaa okayy! pegi search cepat!
dah nama pun datang dari Dewi Remaja, of course lawa.
and dia nie anak kacukan, Pakistan kalau xsilap. so padan laa.
walaupun seksi tapi at least dia xde gosip murahan, so salute yaw!

aku memang suka sangat tengok dia nie, sejak cerita Soffiya dulu tu.
walaupun watak dia jahat, tapi muka dia sangat 'solid', like seriously terpegun tengok dia. bertuah punya badan muka lawa macam tu. perghh

si hero dia pun hensem, si Aiman Hakim, budak Mentor.
tapi aku xpaham macam mana dari program realiti Mentor tu
dia boleh dapat tawaran berlakon pulak. memang la xpelik, tapi 
motif masuk Mentor tu xsampai nampaknya. ishishish kasihan.

setakat yg aku tengok nie, okay okayy jela cerita nie.
memang komedi, tadi dah tengok gelagat parents diaorang,
part romantik tu xtahu lagi, akan datang, nanti aku catch up.
tapi ramai jugak laa yg cakap jalan cerita nie mirip Adamaya ^^

as for now, aku no komen lah.
just enjoy the show, ceewahh :p




okayy, Selasa with Love walaupun Cinta Elysa dah habis :)






rumah MANIS rumah! awww

selepas tersadai sehari lambat dekat kolej,
then vacation pulak dekat Kuantan selama 2 hari,
akhirnya selamat jugak aku sampai kat rumah aku nie!

happy toksah cakap laa senah,
jiwa nie rasa tenang je, bebas je.
FUHH, LEGAAAA hikhikhikhik ^^



and hari nie, aku dengan adek aku buat plan mengejut.
plan apa tuu? plan mengebas kereta orang. HAHA!


jap japp, kereta sape aku 'pinjam' nie??
xnak laa gtau korang. LOL haha ^^

best jugak buat plan mengejut cuti cutii nie kan.
nak nak sekarang, hujan dah xjadi masalah lagi dah.
**sengih jahatt**



next plan, who knows?? :p




asal cuti je hormon melimpah ruah HAHA





Friday, December 23, 2011

saya punya L dan P :)

entry pengubat duka tatkala menanti hari esok
untuk pulang. tiket esok pagi, adehh -.-''
hostel sunyi. seram jugakk. ish.

okayy. topik : apa L apa P nie?
rasanya korang dah boleh agak kot?
kan dulu ada entry pasal amek lesen kan.
so nie aku gabungkan terus entry untuk L & P.

mula mulaa, L. dah sebulan lebih siap, barulah aku pegi amek.
 sape suruh siap time aku cuti sem haritu? nasib baek x kena renew.


punyalah xnak bagi nampak nombor IC dengan alamat, 
blurr kan je gambo nye. haha. maleihh edit.

maka bila dah nak dekat sangat dengan tarikh tamat L and xnak kena renew, cepat cepatt laa aku habiskan amali then terus booking test JPJ.

nak pecah tembelang nie, aku punya amali xsampai 8 jam pun, 6 jam je. hikhikhik >.< lagi 2 jam pra test tu boleh terlupa pulak! hattdooii

dengan kecuakan x amek pra test, aku memberanikan jugak diri nie amek test JPJ. pergghh, aku punya menggelabah xyah cakap la kan. dengan pressure xnak gagal sebab xde duit nak bayar lagi an. haha.


14 .12 . 2011.


tag giliran. tuah merah dan nombor 16 mungkin?? haha.

BUKIT. cuak sampai rasa jantung tertinggal kat atas bukit tu. haihh. nak naek tu 'ter'slow lah pulakk. nasib naek elok and tayar masuk babe! time nak turun tu hati duk ingat kereta nie sure berundur punyalah, satgii buat buatt, pergghh elok je jalan! alhamdulillah, lega sebabak. fuhh.

PARKING. yg nie xcuak sangat, sebab time practise aku tersangat lah teror. hamboihh, kemain bangga diri! haha. x, bukan nak cakap apa laa, tapi seriusly bagi aku, parking nie xsusah. tu pun lau hang ikot step by step diaa betui betuii laa. 

3 PENJURU. lepas parking direct gi masuk 3 penjuru nie. yg nie mula mulaa okay lagi, dah nak dekat last lastt tu boleh pulak aku terlupa step. matii. kehel punya kehel, lepass, xlanggar tiang. dalam hati, perrghh, memang oonngggg punya hari lah aku pegi test nie.



JALAN RAYA. yg nie memang xboleh blaahh okayy. bala x amek pra test, padan muka aku. sebab xbiasa dengan Viva, kereta mati 2 kali sebelum sempat jalan! maluu xhabis, rasa macam xnak langsung tunjuk muka dekat abang JPJ tu. so, sila ambil pra test anda yee. nasib baek yg laen laen xde masalah, dah tenangkan diri, bawak pun smooth je. 
si JPJ tu pulak garang nak mampus. sepatah haram pun xkeluar suara. sepanjang jalan diam je, ntah aku nie buat betul ke ntah takk. tapi boleh pulak duk maen text textt, dengan awek agaknya. nak marah pun ada, ishh xfokus langsung dengan pemanduan aku -.-''


18/20. well, not bad lah kan. hihi.


alhamdulillah, dari awal semuanya sekali harung je.
cikgu yg mengajar aku happy kemain bila tahu aku lulus.
anak murid bertuah, x amek pra test dengan beraninya amek test JPJ.

dan aku, balik kolej dengan senyuman yg x lekang :)
x sia siaa ponteng class. OPPPSSSS HEHE.
lepas seminggu, ini lah yg dinanti-nanti.


hah. yg nie baru semangat nak mengedit. LOL -.-''



hee. sukeeeee. lepas nie boleh laa berangan beli kereta. hehe.
berkenan nau den nie dengan Volkswagen Golf GTI, tapi xmampu.
xpelah, dapat Satria Neo GTI pun bolehh. hihi. ehh, nak stok GTI je.

sayangnya ku bukan anak orang kaya yg manja ataupun girlfriend kepada boyfriend yg loaded. sedihh. nie nak kena usaha sendiri lah ye, baru maniss sikit bila dapat beli kereta hasil peluh sendiri. yee dokk kawang kawanggg??

maka dengan ini banyak lah plan cuti midterm yg bersarang dalam kepala hotakk, walaupun banyak kerja dibawak balik bersama. tapi masalahnya aku nak kebas kereta siapa yee? hhmm. wait and see lorh :)



baju dah siap packing. entry dah buat. so apa lagii? 
tidoo laa tidoo, cepat laa pagi yee, xsabor nak balikk.







Wednesday, December 21, 2011

mahu BEGINI, tapi BEGITU. haihh.

berita : keadaan hostel makin tenang.


kebelakangan nie macam-macam jadi.
macam-macam jugaklah yg aku rasa.
semuanya bercampur-baur jadi 1.

bila senang hati, ada je benda yg akan menyakitkan.
bila rasa lapang, ada je benda yg akan menyempitkan.

kadang-kadang mahu sangat

SENYUM LEBAR

sebegini ...



tapi apa yg mampu aku buat 

hanyalah MUKA SARDIN

yg sebegitu ...



mampukah kepulangan midterm ini

mengembalikan KECOMELAN

seperti sedia kala??


LOL. HAHAHAHAHAHA.

jangan marah yee, 'ter'perasan jap. release tension lorr. hehehe ^^
CHOPP, ohh jangan salah paham, tu bukan aku korek hidung tauu,
elok elokk aku peace, bila snap nampak dekat pulak dengan hidung! 
aisehhhh. lantak lerr -.-''

btw, comel kan cousin cousin aku kat atas tu??
big clap and credit to : ARISSA & ASYRAF   

muka masing masing 'menjadi' sangat time aku snap tu, hee.
semua pic tangkap masa raya puasa, tapi baru hari nie selak album 
balik and rasa nak komersialkan. famous jap kat blog aku nie kan.
**macam lah blog kau famous senah oii**


aku nie kan lau tension sangat mula lah nak merepek sakan.
apa yg aku tensionkan? biarlah rahsia, mengadu dengan Tuhan saja :)


okay, thanks for reading ^^




home sweet home, I'm coming.








Tuesday, December 20, 2011

'gangguan'

dalam kesibukan life, homework, assignments,
quizzes, tests, datang pulak 'gangguan' yg x diundang.

hostel ku diburu 'sesuatu' 3 malam berturut-turut
kerana sesetengah pihak yg x bertanggungjawab, 
yg x bersalah menjadi mangsa dan dalam ketakutan.

penangan HISTERIA.
 akibatnya aku, mengigau sampai terjerit,
walaupun lelap dalam wuduk dan alunan ayat suci. 

hari nie nampak smooth,
malam nie dan seterusnya masih kabur.
harapnya dah selesai, 'barang' pun sudah dipulangkan.

semoga minggu getir ini berlalu dengan segera,
aku nak balik cepat cepatt, dan kembalinya nanti,
harap semuanya back to normal dan tenang semula.



Ya Allah, lindungi kami semua!







Thursday, December 15, 2011

here's go my BUSY LIFE

yeah. life has been very busy now.
lots of quizzes with lots of things to be memorized.

letih tauu, otak nie penat.
aku nie manusia, not machine.
plus, badan asyik sakit sakit je :(
leher tegang, bahu lenguh, kepala berat.

macam nie ke 'best jadi student daripada worker'??
I really dont think soooo. cepat lahh habis diploma nie!



hari nie je ada 2 quiz kimia.
quiz je punnn, aiyyakk -.-''

malam nie dinner makan daging.
jadi carnivore jap, ganti balik protein 
yg denatured akibat stress. haha.


hamek kau, nie makan diaa.
nasi goreng USA, daging sahaja.



rindunya masakan ibu :(





Tuesday, December 13, 2011

W.O.R.D.S

quick update, have been busy this lately!

word-searching is sooooo not me!


arrgghh, boleh migrain aku cari cari perkataan dalam huruf huruf yg banyak banyak nie. huruf tu semua macam dah menari-nari je depan mata nie. huh.

semua gara-gara class BEL aku petang tadi.
all words start from M and end with M jugak.
mahu tak nya kepala aku nie senak senak? haha.


contoh je nie. blurr kan?
camtu lah perasan aku tadi -.-''

seriously, dari kecik memang aku xpernah minat benda nie.
yg free dekat surat surat khabar pun aku xingin nak try buat, 
apetah lagi nak beli buku dia yg ada banyak set tu. see? 
betapa nya aku xsuka word search nie. haha.

kalau perkataan yg horizontal and vertical tu cepat je aku dapat cari, 
yg lemah nya tu tang serong serong tu haa! mau berjam jam aku kat situ! 
ish ishh ishhh.


tadi, sadly, Im not the fastest yg siapkan benda tu,
but luckly, Im not among the last 4 persons too. fuh.
sebab 4 yg terakhir tu akan kena denda in next class!



so kalau haters ada niat nak jatuhkan aku, 
bagi jelah word search nie, sure nya aku kalah :p

xdelah, aku cuma nak cakap kat sini yg aku anti 
dengan benda alah nie and nie lah one of my weaknesses.
so jangan bagi aku nampak benda nie lagiii!! arrgghh. hahaha. 



orang yg berani mengaku kelemahannya adalah orang yg kuat :)






Saturday, December 10, 2011

U're my baby :')

cause there's be no sunlight, if I lose you baby

there'll be no clear skies, if I lose you baby

just like the clouds, my eyes will do the same

if you walk away, everyday it will rain, rain, rain







I love U baby, I really do.
please dont ever think of walking away.

beautiful song, new madness :)


and Bruno Mars, I do love most of your songs ^^



dear U, I really mean the lyrics from the bottom of my heart :')







Tuesday, December 6, 2011

RINDU diaaa :'(

dengan dia lah aku rapat.
dengan dia lah aku manja.
dengan dia lah aku gaduh.
dengan dia lah aku marah.

semua DIA.



aku rindu T_T


dia satu-satunya adek aku.
kesayangan aku.

sejak dari kecik, semua benda aku buat dengan dia,
walaupun jarak umur kami agak jauh berbeza, 4 tahun.
**semua benda tu kebanyakannya kerja gila :p**

and sampailah sekarang, aku dengan dia xde rahsia.
kadang kadang, nak pakai baju apa pun aku akan tanya dia :p

dia adek aku.
dia besfren aku.
dia musuh aku.

complete set :)




pengalaman banyak mengajar aku lebih menghargai dia dan keluarga.
tapi jarak antara kami sekarang membataskan waktu gila gila bersama.
contact dengan fon call or fb xkan sama dengan spending time together.
rasa macam nak angkut je dia datang sini! :(

midsem oh midsem, xsabar!



family akan selalu menerima siapa kita yg sebenarnya :) 




Sunday, December 4, 2011

gadis gadis 16M membadai bersama Ombak Rindu :)

Sabtu, 3rd Dec.
16M gegirls day outt!

16M? haa 16M nie dorm aku dekat kolej 'thercinthaaa'. hahaha.
aku dengan budak budak nie jarang dapat kuar ramai ramai bersama,
so semalam kitaorang plan kuar jenjalan and tengok Ombak Rindu ^^

16M girls 9 orang, campur Miss Sab and kumbang kumbang 3 orang, 
so total out semua 13 orang. pegi pulak dengan 3 kereta.

sampai sampaii je, grab tiket dulu!


tiket yg ber'ombak' untuk Ombak Rindu!
xsempat nak snap gamba dengan tiket nie kat depan poster 
Ombak Rindu tu, sedihhhh :( nak gamba dengan Aaron pleasee

disebabkan movie nie fully booked, plus crowded sebab weekend,
kitaorang terpaksa amek tiket pukul 4.40 pm! sooo lambat, padahal 
dah keluar pagi pagi lagii tauu.

sementara tu kita jalan jalan and makan makan laaaa :)
masa nie yg 13 orang tu dah berpecah 2 group sebab 
ada yg nak makan Mcd, ada yg nak makan Pizza.







eheee, nie la first time pakai baju leopard, jadi Miss Pardus jap!
haha, sama x macam Panthera Pardus yg sebenar?


mak aiihh, nie garang sangat nie, aku pun takot tengok :p

okayyy, back to Ombak Rinduu!
kalau korang hayati betul betul movie nie, sumpah sedih, tersentuh 
punya lah, paling x pun, sure bergenang genangg je air mata.

Aaron pulak bawak watak air mata, perrgghh cair! menjadi!
nak nak bila dengar iringan lagu nyanyian Hafiz and Adira :')


tolong, aku dah addicted dengan lagu nie!

but honestly aku bagitau, movie nie x sesedih Lagenda Budak Setan.
nie bagi pendapat aku laa kan, korang pun sure ada pendapat masing masing.
peacee :)

oraittt, dah habis movie kitaorang pun balik.
fuhh lenguh jugak laa kaki nie kan, membongkang awal laa 
semua warga 16M semalam. pukul 11 dah gelap! haha.

nanti free free, kita gi layan wayang ramai ramai lagii yee :D



kerana aku seorang gadis, maka hati cepat tersentuh :')






Friday, December 2, 2011

FRIDAY'S TALK#9

I am absolutely dare to face YOU,

because 
my mom taught me to face PROBLEM.


I'm not gonna run away from you,
like what you have did, Miss Coward ^^





p/s : I'm glad I knew who you are, bitches. 


feeling so relieved now :))




Wednesday, November 30, 2011

REDdyy stufff, again! :p

ohh guys, please do not misunderstood this!

aku bukan nak menunjuk nunjuk barang atau apa apa yg aku ada,
but this blog dah macam diari aku, nama pun THE REALITY SIDE,
so aku suka share kat sini apa yg terjadi or latest thing yg aku dapat.

kalau xsuka, please give me some favour guys.
please JANGAN BUKAK BLOG NIE KALAU XSUKA, okayy? :) 


so back to the topic, REDdyy stuff!


bought it using own money, so more satisfaction there :)
murah je, of course laa kan, I'm not a worker and not a spoiled one daughter too ^^

dah berapa banyak reddy stuff dah? waa, ada kemajuan dah!
ngahaha sawan merah menjadi jadi, nanti nak kumpul lagii :D



'typing' on 'diary' is more reliable than telling it to someone,
as different people might have different thought :)





Monday, November 28, 2011

finally I got U! *wink*

 I've said I'll live my life to the fullest,
and I really reallyy mean it!

ngehehehee akhirnyaaaaaaaaaaaaaaa
yg didamba-damba berada dalam pelukan!

perghhh ini bikin hotttt.
okayy over kau senah!

go straight dont belok belok pleaseeee








STICKY CANDYYYYY
yummmm aum aumm

caution, SILA JELES, haha.
got it at Pavilion, tengah tengah Christmas stuff.




and yg nie the giant sticky candyyy


awesomee!

1Malaysia menyambut semua perayaan, so pegi lah tengok
 Christmas stuff kat Pavilion. **ada kaitan ke????** 
sejuk mata memandang, sesejuk salji! ngeee
and and, jangan lupa Sticky Candy!



life is too short to be wasted.






Sunday, November 27, 2011

GOOD TIMES come & go, so do BAD TIMES! be STRONG :)

hidup menjanjikan
saat-saat indah,
begitu juga dengan
saat-saat duka.

just remind yourself,
they do come and will finally go.
so whatever they are, always be thankful
and cherish, live life as normal to the fullest.


I will certainly stand strong and smile.
InsyaAllah :')





soooo homesick!