Sunday, March 6, 2011

kau ingat ape?? xmaju?!


tadi mase aku facebooking,ada la sorang fren fb aku nie merangkap junior aku,naek status ada orang hina tempat kelahiran dye *nama dan tempat asal individu tersebut drahsiakan*


kalau aku pun memang bengang la kan orang nak pandang rendah apetah lagi hina-hina tempat asal kite an. walaupun aku bukan lah anak jati terengganu tapi hot jugak la lau dengar orang pandang rendah kat terengganu. xboleh xboleh. tu tempat aku membesar tu. tu la tempat yg aku rase paling bahagia tauu. 




so entry kali nie untuk manusia-manusia yg pandang rendah dekat negeri TERENGGANU.


firstly terengganu sangat mewah dengan pulau-pulau cantek. pantai toksah cite la. ehem,kl ada?? ada??????????

pulau kapas
pantai kemasik

ada masjid-masjid yg cantek-cantek. terengganu antara negeri yg islamik jugak la.

nie masjid kristal. buat dari kaca kot? ;p
lau malam lagi cantek sebab banyak lampu dipasang.
tu bot,boleh river cruise tau.


ada jugak perkampungan cina asli terbesar dekat negeri terengganu nie *sure kalah china town tempat korang* orang terengganu yg xtau kampung cina tu kat mane memang sah-sah kena buang negeri.

time raye cina meriah giler wa cakap sama lu.
macam aku pulak yg raye ;p



and yg paling maju la aku rase ialah,lot parking 'rotary' bertingkat automatik pertama d Malaysia dbina dekat terengganu. so xyah berlagak sangat la kan orang-orang negeri laen tuu ;p




then,ciap ada penganjuran sukan bertaraf world lagi,contohnye monsoon cup dan hari tu dengar cite macam jadi pitstop le tour de langkawi.

dah la ley jumpe mat salleh hensem nie,
boleh masuk tv pulak. ha tempat kau ada???


jom heboh pun dah ada kat terengganu tauu,26 n 27hb feb hari tu.

x dapat join huhuhuuuuuu



beca,batik,penyu,nasi dagang,keropok lekor,batu bersurat adalah antara ikon-ikon negeri terengganu. tu belum masuk mydin mall terbesar dekat semenanjung. belum masuk taman pesisir air pertama Malaysia

banyak lagi sebenarnye. lau nak cite semua memang x habis la kan. nak tau,jom datang terengganu. jom lawat sendiri tempat-tempat menarik kat terengganu. nak aku jadi tour guide pun no hal la. janji kau datang,terbeliak bijik mate kau tengok negeri yg kau pandang rendah nie. HAHA










p/s : x sabar nak balik time cuti sekolah nie weeeehhhooooo :)






4 comments:

al-humairiey said...

teruja tengok 'lot parking rotary uh...

tek ^0^ said...

jom dtg tgk kt trganu eyh?

sayangku azida said...

air buah jug besar..kat tganu je ada..murah pun murah..

tek ^0^ said...

azida : yesss i loikee !!