Saturday, August 27, 2011

ambang SYAWAL part 3

homaigod homaigod!

haha starter pun dah tau haku excited giler nak story part 3 nie kan ngeee

haruslah,sebab part 3 nie dengan si dia and family yg paling aku heartt dalam dunia nie :D

haa,dalam part 2 kan aku dah bagitau aku dah sampai rumah kan? yup,aku sampai pagi-pagi semalam,pukul 5.26,26hb,jumaat. perrgghh,details HAHA

dah jumpe sofa rumah,alamatnya terbongkang lah aku sampai tengahari! hehe ^^

dalam pukul 3.30 something,aku temankan byby comel aku beli baju melayu dye :)) kiteorang pegi kamdar,aku ingatkan mahal laa baju nye,alih-alih berape je tau? rm62.99! save giler kan?? pergh,haku dengan excitednye suruh dye try macam-macam warna HAHA zalim aku. muka dye penat je layan karenah aku tapi still senyum manis :) 

then aku ajak dye beli tshirt pulak. yelah,dah la baju melayu nak tunggu aku balik dulu,tshirt pun nak tunggu aku aissshhh nak raye ke xnak raye nie??? arrghh membebel jek aku. haha. last-last terbeli baju couple ;p  **gamba xde sebab crowded sangat,yelah shopping last minute kan hurmm**

pukul 6 kiteorang g bazar. yessss nie lah yg aku tunggu-tunggu tau. bazar kat unikop tu hape lah sangat kan,kat cnie hamek kau,nak ape semua ada! yg penting tu,ayam pusing!! ;p

haaa,cubelah teka kat mana family aku ajak kiteorang berdua berbuke??






yesss,PANTAI. u guys know rite how much i love beach? beach never fail to amuse me,everytime :)

and lagi bertambah-tambah kebahagiaan aku bile family dah semakin menerima si dia,melibatkan sekali si dia dalam acara keluarga. alhamdulillah :)

so we all had ayam pusing,sotong bakar,nasi kukus,roti john,cempedak goreng,kueh-mueh,air tebu,buah mate kucing arrr aum aum pocah perot den!

xleh lame-lame then kiteorang gerak pegi masjid terbesar dalam tengah-tengah bandar,masjid puteh. huge,fully air-conditioner,clean and comfortable. memang ramai lah yg terawih kat situ malam semalam. murah rezeki,lepas 8 rakaat terawih,ad agihan minuman milo sejuk percuma,alhamdulillah :)

tengok jam,awal lagi nie nak balik. hehe. singgah la sabasun,beli air minuman untuk guests yg datang rumah raye nanti. haa,rumah terbuka pada hari raye ke-3 yee,jemputt :)

lepas dah jalan-jalan cari barang-barang raye,lapar lah pulak. haihh,abah ajak minum before balik. bagai pucuk dicita ulam mendatanglah hehe ^^ destinasi : HAZLAN BISTRO


mixed fruit juice 

and

chicken spaghetti 


sebenarnye banyak lagi gambar yg ada but u know la line kat rumah nie,naek kematu wa nak tunggu upload 1 gambar. nie pun dah cukup baek sangat dapat update entry nie fuhhhh


arrr okayy then,puas hati,balik dengan senyuman :))



bahagia,sumpah bahagia. bukan kerana harta atau makanan yg dilimpah-limpahkan tapi moment bersama-sama itu lah yg membuatkan aku bahagia :)) perlahankanlah masa ini ya Allah,aku xnak pulang ke kolej!






2 comments:

al-humairiey said...

berdose ye lao ade niat taknak balik kolej.....;pp

tek ^0^ said...

ahhhh kata kauuuu! HAHA