Thursday, August 18, 2011

ambang SYAWAL part 1

salam 18 ramadhan. alhamdulillah,lagi 11 ramadhan untuk dimanfaatkan. dan lagi 7 ramadhan sebagai seorang perantau,then balik raya lah pulak,sambung ramadhan di rumah tercinta :)) uhuk uhuk **homesick!


ambang syawal? haa nie story mory menjelang hari raya lah nie. kenapa part 1? sebab weekend nie akan ada part 2 dan balik nanti sure-sure ada part 3,lepas tu part 4 dengan family dan bagai2 lagi lah haha


okayy,part 1 nye pada ahad lepas,14 ramadhan. haihh,dah 2 minggu puasa so layak lah keluar gi shopping raya kan? ngeeeeee sasaran : JALAN TAR


dipendekkan cerita, agak lambat lah kitaorang sampai sane. padahal plan nye nak turun tengahari. dengan bus rapid lambat sampai lah,jalan jam lah semua bagai,dalam pukul 4 macam tu lah jugak sampainye.


then pusing2 lah kitaorang kat jalan tar tu. motif utama? cari baju kurung 3 pasang rm100! berpeluh-peluh cari tauu. haha nak jimat punya pasal,rela lupakan baju yg lawa tuu :( xpe xpe,sedapkan hati. 


punya lah syok usha2,eh eh dah nak buka? menggelabah semua cari tempat nak buka. then kitaorang pegi lah sogo dengan harapan adalah tempat buka,kat secret recipe ke kat mcd ke,huhu sia-sia. alih-alih kat mana tau? ce teka,ce teka?? haha


awek-awek yg happy
di tangga-tangga sogo!

hahah see,kat tangga depan sogo pun jadi lah!

mula-mula sayu lah jugak kan,ce bayangkan kalau family tahu kitaorang buka kat tangga sogo tu? haru nok,dah lah perantau,buka pun kat tangga tu je? makan pulak makan nuget goreng dengan cendol? haha sadis gila!

but lama-lama kitaorang happy lah pulak duk situ haha. ramai je yg lepak kat tangga-tangga tu,dengan orang niage makanan berderet-deret,so agak meriah lah even berbuka ala kadar macam tu je.


ce teka sape amoi sesat nie??? HAHA

lepas dah alas perut tu,solat lah jap kat surau sogo. crowded gila wa cakap sama lu. then nak sedapkan hati punya pasal,kitaorang pun gi lah mcd,tapau something haha. yelah kan,dah niat nak makan mcd so kenalah penuhi hajat hati sendiri,kang kempunan pulak ;p


hamek kau! HAHA
my favourite big mac mestilah ade! ;p

then,kitaorang tawaf lagi jalan tar tu. macam-macam ragam lah orang niage nak tarik customer,yg lelaki pakai jubah dengan tudung pun ade! astaga haha. tup tup pukul 10,hish,kalau x sebab kitaorang risau transport xde and pagar hostel kunci pukul 12,xde nye nak balik tuu. haha.

sampai je bilik,makan-makan then try-try baju! wah,semua puas hati :))


aku beli ape? haa,adalah. kalau tunjuk sekarang basi lah nanti. tunggu entry pagi raya ye? hihihihihihihii





to kelly,izati and umai : nakalnya kenangan berbuka itu hehe ^^
keep it in our heart **love**






2 comments:

al-humairiey said...

HAHAHAHAHHA!! ya betol! akan ku ingati detik2 itu.......XD

tek ^0^ said...

HEHEHE tahun nie jela dapat buat camtu ngan kiteorang,ingat tu elok2 jangan lupa kenangan tu :))